Onze fabrikant

Alle creatieve ideeën die Team Untouched in Nederland bedenkt, sturen we door naar Turkije. Daar laat een milieubewuste fabriek onze dromen uitkomen. Dankzij perfect oog voor details en precieze naaitechnieken, leveren ze ons de kwaliteit waar we voor staan. 

Bewezen duurzaam

De fabriek waar Untouched Underwear mee samenwerkt is meervoudig gecertificeerd op het gebied van milieubewust produceren. Onze Turkse partners spotten de duurzaamste en comfortabelste materialen en gebruiken ze voor onze tops, undies en boxers. Voor ons ontwikkelden ze de stof Comfywood©. Dit is een natuurlijk, superzacht en uitermate sterk materiaal dat perfect is voor comfortabele en stijlvolle underwear.  

GOTS-certificaat

Alle materialen die Untouched gebruikt, hebben een certificering van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit is een internationale standaard die niet alleen laat zien dat textiel organic is, maar ook op ecologische en sociale criteria goed scoort. Hiervoor kijkt GOTS naar alle stadia van het productieproces, zodat de certificering een eerlijk beeld geeft van het complete plaatje.

Tweede thuis in Turkije

Nu kunnen we natuurlijk zeggen dat we voor Turkije kozen vanwege de milieubewuste productie en de precisie waar ze mee werken. En dat is de waarheid. Maar stiekem genieten we ook van de ongekende gastvrijheid en de heerlijke Turkse thee die we krijgen tijdens onze tweejaarlijkse bezoeken. Bijkomend voordeel is dat de productie aan de rand van Europa veel scheelt in transportafstand, waardoor deze locatie wederom beter is voor het milieu.