Comfywood

De kledingindustrie heeft geen goede naam als het gaat om duurzaamheid. Untouched Underwear wil laten zien dat het anders kan. Op alle gebieden. In de keuze voor stoffen, in de productie en in de kwaliteit. Lees verder, dan nemen we je mee in onze duurzame keuzes. 

Comfywood©

Net zoals ondergoed de basis is van je outfit, is de stof Comfywood© de basis van onze duurzame keuzes. Comfywood© is een textielblend van cellulose uit beukenhout en organisch katoen. De natuurlijke vezels uit het beukenhout zijn biologisch afbreekbaar. De teelt van biologisch katoen gebeurt zonder landbouwgif. Dat maakt Comfywood© vriendelijk voor het milieu. 

ZijdeBeukzacht 

Vraag je je nu af: stof gemaakt van een boom? Dat kan toch niet lekker zitten?! Geloof ons: dat doet het wel. Comfywood© staat ook wel bekend als kunstzijde. Het voelt zo zacht op de huid dat het héél lastig is om Untouched te blijven. Ook neemt de stof 50% meer vocht op dan katoen, reguleert het je temperatuur en is het flexibel. Heerlijk voor thuis op de bank én voor je yogasessie. Niet voor niets zeggen we bij Untouched Underwear: zit lekker, voelt lekker, oogt lekker. 

De beuk erin

Hoe zit dat met het gebruik van bomen voor textiel? Wij kunnen je vertellen: dat is duurzaam. Het beukenhout dat Untouched gebruikt komt uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat bosbeheerders altijd evenveel nieuwe bomen planten als ze er kappen. Zo houden ze het bos in stand. Na de kap komt nagenoeg elk onderdeel van de beuk goed terecht. Bijvoorbeeld om jouw lijf. De mooiste bestemming. 

Baddertijd 

Eén van de grootste bezwaren op de kledingindustrie is het gigantische waterverbruik. Bij de productie van Comfywood© is weinig water nodig. En de pretty prints? Die verven we niet in het garen, maar – jawel – printen we. Daarmee besparen we maar liefst 90% water ten opzichte van traditioneel kleuren. Per undie scheelt dat zo’n 5 à 6 badkuipen aan water. Tel dat uit voor je goed gevulde ondergoedlade, en je bent jarenlang brandschoon.  

Lang leve Untouched

Met Untouched bieden we ook een alternatief voor overconsumptie. Comfywood© gaat heerlijk lang mee. En het blijft goed in de was. De stof krimpt niet en de prints blijven net zo mooi als toen je je underwear uit de verpakking haalde. Hoe langer je plezier hebt van je items, hoe beter dat is voor de wereld. Want ook al maken we onze impact op jou graag groot, die op het milieu houden we het liefst zo klein mogelijk.